Go Ahead Eagles heeft dankzij een goede eerste helft gewonnen van Excelsior. Mede door twee benutte strafschoppen van Sam Hendriks eindigde de wedstrijd in 3-0.

Sander Duits beloonde de thuisploeg al na elf minuten voor een veldoverwicht. Hij anticipeerde beter op een hoekschop dan de verdedigers van Excelsior en kopte raak: 1-0.

Toch had Go Ahead Eagles de hulp van scheidsrechter Edwin de Graaf nodig om de score te verdubbelen. De arbiter zag eerst een overtreding over het hoofd van Joey Groenbast op Luigi Bruins, de spelmaker van Excelsior. Vervolgens floot hij voor een strafschop, toen Sinan Bytygi een klein duwtje kreeg. Sam Hendriks profiteerde: 0-2.

De hoop van Excelsior op een succesvolle inhaalrace na rust vervloog toen Danilo Pantic na een klein uurtje zijn tweede gele kaart kreeg en moest inrukken.

Hendriks mocht na 72 minuten opnieuw vanaf elf meter aanleggen, nadat Terell Ondaan de bal met zijn hand had beroerd in het eigen strafschopgebied.

De aanvaller stuurde doelman Tom Muyters de verkeerde hoek in en benutte de vierde strafschop van zijn ploeg dit seizoen. Daartegenover stond het feit dat de Deventer ploeg er ook al vijf tegen kreeg. (FOX Sports/ANP)