Patrick Reed
Patrick Reed - © ANP

Golfers VS nemen afstand van Europa in Ryder Cup

2 oktober 2016
De golfers van de Verenigde Staten hebben Europa zaterdag opnieuw op een stevige achterstand gezet in het toernooi om de Ryder Cup.

Aan het eind van de tweede dag in de strijd om de prestigieuze beker staat het 9 1/2 - 6 1/2 voor de Amerikanen.

De Europese golfers begonnen de tweede dag op de Hazeltine National Golf Club in Chaska met een 5-3 achterstand na een dramatische start vrijdag.

Toen keken ze halverwege tegen een 4-0 achterstand aan en wisten de Europeanen aan het eind van de dag de schade nog enigszins te beperken.

Rory McIlroy en Thomas Pieter begonnen zaterdag goed met een zege op Phil Mickelson en Rickie Fowler bij de foursomes. Het duo was bij de fourballs-partijen ook nog eens te sterk voor Brooks Koepka en Dustin Johnson en bracht zo de stand ineens weer gelijk op 6 1/2 - 6 1/2.

Uitmuntende vorm
Daarna ging het echter mis voor de Europeanen en profiteerden de Amerikanen volop van de fouten van onder anderen de Engelsman Lee Westwood en de Duitser Martin Kaymer.

Vooral de Amerikaan Patrick Reed liet een uitmuntende vorm zien met maar liefst acht birdies. De golfers van VS pakten zo nog drie volle punten en staan er aan het einde van de tweede dag zelfs beter voor dan na de openingsdag.

De Amerikanen hebben zondag bij de singles vijf punten nodig om op 14 1/2 te komen en zo de beker te veroveren. Europa heeft genoeg aan veertien punten om de beker te behouden.

De captain van de Europeanen, Darren Clarke, heeft de moed echter nog niet opgegeven. "We zullen morgen flink aan de bak moeten. Het is al gelukt om van een grotere achterstand terug te komen. We moeten in onszelf geloven.'' (FOX Sports/ANP)