De Twentse derby heeft zondagmiddag geen winnaar gekregen. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente eindigde in 1-1.

In een sfeervol Polman Stadion openden de bezoekers vijf minuten voor rust de score. Scheidsrechter Danny Makkelie kende FC Twente een strafschop toe na een ongelukkige handsbal van Mike te Wierik. Mateusz Klich schoot feilloos raak: 0-1.

Samuel Armenteros zorgde direct daarna op aangeven van Brandley Kuwas met een knappe kopbal voor de snelle gelijkmaker (1-1). Het was voor de Zweed zijn eerste treffer voor Heracles sinds hij eind augustus terugkeerde bij de club uit Almelo, zijn 25ste doelpunt in totaal. 

Gele kaarten
Met vier gele kaarten, keurig verdeeld over beide teams, wist Makkelie de bij vlagen harde derby voor de rust in de hand te houden.

Na de pauze speelde Heracles met aanzienlijk meer aanvalsdrang. FC Twente werd op eigen helft teruggedrongen, maar bleef op inzet en karakter overeind.

Evenwicht 
In de slotfase kwamen de bezoekers nog verrassend sterk terug. Schoten van de invallers Dylan Seys (redding Castro) en Fredrik Jensen (over) leverden geen treffer op. Daardoor hielden beide teams elkaar in evenwicht en leverde de vermakelijke derby de rivalen allebei een punt op.

Door het gelijkspel wacht middenmoter Heracles sinds half augustus (3-1 tegen Willem II) nog altijd op de tweede competitiezege. Subtopper FC Twente speelde voor het eerst dit seizoen gelijk. De Tukkers bezetten de zevende plaats. (FOX Sports)