Feyenoord gaat met een heerlijk gevoel de interlandperiode in. De Rotterdammers liepen ook tegen Willem II geen schade op: 0-2.

Teletekstpagina 819 krijgt elke week nog meer glans voor alles en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt.

Acht wedstrijden gespeeld, acht keer winst en een doelsaldo van 23 voor en slechts twee tegen. Cijfers om trots op te zijn, cijfers die doen dromen van de Coolsingel.

Zover is het nog niet, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ligt in ieder geval op koers. Met dank aan onder anderen Nicolai Jørgensen.

Achter standbeen
De Deense spits hakte in Tilburg in de eerste helft de bal majestueus achter zijn standbeen het doel in, op aangeven van Bilal Basacikoglu.

Voor Jørgensen betekende die treffer alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen. In de laatste vier Eredivisieduels was hij bovendien betrokken bij vijf goals.

Willem II kreeg voor (kopbal Freek Heerkens) en na rust (Bartholomew Ogbeche) enkele goede mogelijkheden, maar Brad Jones hield zijn doel schoon.

Beslissing
Een kwartier voor het einde besliste Renato Tapia de ontmoeting. De invaller dribbelde door de defensie van de Tilburgers heen en passeerde vervolgens Kostas Lamprou: 0-2.

Feyenoord hield voor de zesde keer in uitwedstrijden de nul, een evenaring van het clubrecord, en behield op de ranglijst een voorsprong van vijf punten op achtervolger Ajax.

Genieten met een grote G voor de Rotterdammers. Ondertussen starend naar pagina 819. Later deze maand volgt De Klassieker. Iets om naar vooruit te kijken. (FOX Sports)