Ted van Leeuwen
Ted van Leeuwen - © Pro Shots

Ted van Leeuwen staat voor lastige klus in Denemarken

4 oktober 2016
Ted van Leeuwen is begonnen aan een nieuw avontuur in Denemarken, waar hij per 1 oktober aan de slag is gegaan als sportief directeur van Esbjerg fB.

De 64-jarige Van Leeuwen vertrok bij FC Twente, waar hij vanaf mei 2015 werkte als technisch manager. Bij de Deense club wacht hem een grote uitdaging.

Esbjerg staat momenteel na twaalf speelronden laatste in de Deense Superliga. Aan Van Leeuwen de lastige taak om zijn nieuwe club uit het sportieve dal te halen.

'Geen wonderen'
"Ik kan geen wonderen verrichten", ​zegt Van Leeuwen in een interview op de website van Esbjerg. "Deze club zit overduidelijk in een situatie waarin er behoefte is aan actie. Normaal werk ik aan projecten die één tot twee jaar duren, maar die tijd is er nu niet."

"Mijn belangrijkste taak ligt bij de scouting en ontwikkeling van talentvolle, jonge spelers. Op den duur wil ik dat Esbjerg kan meedraaien in de top zes van Denemarken."

Van Leeuwen begon zijn carrière als sportjournalist. In 2002 werd hij directeur van AGOVV uit Apeldoorn. Daarna werkte hij jaren als hoofd scouting bij Vitesse en kwam na uitstapjes naar Malta en Cyprus bij FC Twente terecht. (FOX Sports)