Tomas Koubek juicht na de Europa League-zege op Frank de Boers Inter. Inmiddels is de keeper van Sparta Praag minder vrolijk
Tomas Koubek juicht na de Europa League-zege op Frank de Boers Inter. Inmiddels is de keeper van Sparta Praag minder vrolijk - © Pro Shots

Sparta Praag laat mannen 'voor straf' met vrouwen meetrainen

4 oktober 2016
Als de vrouwen van FC Twente volgende week de return van de Champions League-ontmoeting met de dames van Sparta Praag spelen, kunnen ze twee opvallende gezichten aan de kant bij de tegenstander zien staan.

Tomas Koubek en Lukas Vacha, twee selectiespelers bij de mannen van de Tsjechische club, moeten namelijk rondom die wedstrijd verplicht als ambassadeurs van hun vrouwelijke collega's optreden. De reden? De clubleiding van Sparta Praag heeft ze een bijzondere 'straf' opgelegd.

Buitenspel
Dat zit zo: beide spelers schoten uit hun slof na afloop van de competitiewedstrijd tegen Brno. Dat duel van afgelopen weekend eindigde in 3-3 en volgens Koubek en Vacha had de laatste treffer van de thuisploeg niet mogen tellen vanwege buitenspel.

Ze gaven de vrouwelijke assistent-scheidsrechter Lucie Ratajova, die in hun ogen had moeten vlaggen, dan ook de volle laag. "Jullie horen in de keuken en niet bij een mannenwedstrijd", beet Koubek Ratajova toe. "Kokkin!", riep Vacha er achteraan.

Fornuis
Die uitspraken komen Koubek en Vacha duur te staan. De Tsjechische bond is een onderzoek gestart en ook de club ondernam meteen actie.

Sparta-directeur Adam Kotalik noemde de uitlatingen 'onaanvaardbaar'. "Tomas en Luke zullen dan ook verschillende trainingen met de vrouwen moeten meedoen", aldus Kotalik. "Zodat ze kunnen zien dat vrouwen niet alleen handig zijn bij het fornuis."vach

Excuses
Koubek en Vacha moeten daarnaast meerdere activiteiten rond het dameselftal actief ondersteunen. Zij hebben inmiddels hun excuses aangeboden. Trainer Iva Mocova van de vrouwen van Sparta Praag juicht de ludieke sanctie toe. "Wij waarderen het, dat de jongens van het A-team ons in de grote wedstrijden regelmatig komen helpen."

FC Twente speelt woensdagavond de eerste wedstrijd tegen Sparta Praag in Enschede. Op 12 oktober is de return in Tsjechië. (FOX Sports)

FC Twente - Sparta Praag is woensdag 5 oktober vanaf 18.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

 

Gerelateerd