Robin Haase
Robin Haase - © Club Portal

Wildcard voor Robin Haase in Rotterdam

5 oktober 2016
Robin Haase heeft woensdag de eerste wildcard gekregen voor het ATP-toernooi van Rotterdam.

Richard Krajicek, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, gaf de eerste invitatie traditiegetrouw aan een Nederlander.

"De keuze valt natuurlijk op Robin Haase. Hij is al jaren de hoogst geklasseerde Nederlander. Het maakt altijd iets extra’s los bij de fans als een Nederlander in actie komt, dus we zijn blij dat hij er weer bij is", aldus Krajicek.

Haase is momenteel de nummer 61 van de wereld. Hij stond afgelopen zomer voor de vijfde keer in de finale van een ATP-toernooi. Hij verloor in juli de eindstrijd van de Zwitserse Open in Gstaad van Feliciano López.

Supermatch
Haase komt in Rotterdam ook uit in het dubbelspel waarin hij gekoppeld zal worden aan een Nederlandse clubkampioen. In de zogenoemde Supermatch biedt het toernooi jaarlijks een ambitieuze speler de kans te spelen op het centre court van Ahoy.

In januari en februari strijden in totaal 128 clubkampioenen om het ticket, dat een optreden aan de zijde van Haase garandeert. Het toernooi in Rotterdam wordt gehouden van 13 tot en met 19 februari. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd