Maria Sharapova
Maria Sharapova - © Pro Shots

Sharapova: Noemen ze dat neutraal? Ik dacht het niet!

5 oktober 2016
Maria Sharapova denkt dat de internationale tennisfederatie (ITF) haar zwaar wilde straffen om een voorbeeld te stellen.

De Russische tennisster hoorde dinsdag dat haar schorsing, voor het gebruik van het verboden middel meldonium, door het Sporttribunaal CAS was teruggebracht van twee jaar naar vijftien maanden. Volgens Sharapova is dat een veeg teken.

"Ik kreeg een schorsing voor 24 maanden, maar de ITF wilde me eigenlijk voor vier jaar schorsen", vertelde de speelster bij de Amerikaanse talkshow van Charlie Rose. Sharapova trekt de onafhankelijkheid van de federatie in twijfel.

"Tijdens mijn zaak werd ik ondervraagd door een arbitragecommissie van de ITF. De mensen in die arbitragecommissie waren gekozen door de ITF. Dus door de mensen met wie ik in conflict ben. Noemen ze dat neutraal? Ik dacht het niet! Het CAS is neutraal en deze uitspraak van het CAS is mijn beloning."

"Of de ITF mij als voorbeeld wilde stellen? Dat wilde ik nooit geloven, maar inmiddels begin ik daar anders over te denken", sloot Sharapova af. (FOX Sports)

Gerelateerd