Angel Di Maria
Angel Di Maria - © Pro Shots

Di Maria overwoog therapie na drie verloren finales

5 oktober 2016
Na drie verloren finales overwoog Ángel Di María te stoppen bij het nationale elftal van Argentinië én om in therapie te gaan.

Toen hij na de verloren finale in de Copa América hoorde van het afscheid van Lionel Messi, wilde Di María de kleine dribbelaar volgen. Dit zei hij tegen het Argentijnse TyC Sports.

Naar eigen zeggen was de aanvaller van Paris Saint-Germain er kapot van dat hij met Argentinië voor de derde keer op rij faalde in een eindstrijd. "Een finale verliezen kan altijd gebeuren, maar drie achter elkaar, dat is toch andere koek."

Met Di María in de ploeg verloren de Albicelestes achtereenvolgens de WK-finale in Brazilië van Duitsland en de Copa América in 2015 en 2016 van Chili. "Ik dacht er over na om te stoppen als international, maar mijn vrouw en mijn vader hebben me ervan weerhouden."

​Therapie
Het had niet veel gescheeld of de aanvaller was op een sofa beland. "Ik heb echt overwogen om ervoor in therapie te gaan, maar uiteindelijk vond ik dat het iets was wat ik zelf uit moest vinden. Het is een verloren finale, meer niet."

Messi stelde zich in augustus weer beschikbaar voor Argentinië. Di María twijfelt ook niet meer over zijn toekomst bij de nationale ploeg. (FOX Sports)

Gerelateerd