Marcelo Pletsch (links)
Marcelo Pletsch (links) - © Pro Shots

Oud-voetballer Marcelo Pletsch vast na enorme drugsvangst

5 oktober 2016
Marcelo Pletsch moet vrezen voor een lange celstraf.

De voormalig verdediger van Borussia Mönchengladbach en 1. FC Kaiserslautern is in Brazilië betrapt op het vervoeren van 793 kilo marihuana. 

Leider drugsbende
Een speciale eenheid van de Braziliaanse militaire politie ontdekte de drugs in een speciaal geprepareerd dak. Daarin zaten 854 pakketten verstopt. De autoriteiten zien de oud-prof als mogelijke leider van een grote drugsbende.

De inmiddels 40-jarige geboren Braziliaan werd tien maanden geleden al betrapt, maar het nieuws is pas woensdag naar buiten gekomen. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een straf van tussen de vijf en vijftien jaar boven het hoofd. 

​Geschokt
Zijn voormalige ploeggenoten geloven in de onschuld van Pletsch. "Dit is schokkend nieuws en een zeer triest verhaal", zegt Marcel Witeczek in BILD. "Dit is een voormalig Bundesliga-speler-onwaardig en ik hoop dan ook dat het niet waar blijkt te zijn."

"Ik kan het niet geloven", reageerde Michael Klinkert, voetballer van Borussia Mönchengladbach tussen 1989 en 2011. "Ik ben geschokt. Misschien was hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand