Op de woensdagmiddagtraining van Bayern München stond Arjen Robben weer op het veld. Oranje smacht naar zijn komst, maar volgens zijn club blijft de aanvaller de komende twee dagen gewoon in Duitsland.

Dat zou betekenen dat Robben de interland tegen Wit-Rusland van vrijdag in ieder geval mist.

"Arjen Robben kon weer lachen", zei een stem bij de video over de Bayern-training, waarop Robben te zien is. "De Nederlander is hersteld van een kleine blessure. Arjen deed grote delen van de groepstraining mee. Morgen en overmorgen zal hij nog wat meer werk moeten verzetten."

'Frankfurt-uit behoort tot de mogelijkheden'
Daarmee valt de conclusie te trekken dat Bayern hem niet klaar acht voor het belangrijke WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. "Zijn inzetbaarheid in de volgende Bundesliga-wedstrijd, uit tegen Eintracht Frankfurt, behoort weer tot de mogelijkheden", sloot de video van Bayern af. Dat duel staat voor 15 oktober op het programma.

Bondscoach Danny Blind en zijn collega-internationals spraken de afgelopen dagen juist de hoop uit dat Robben wél op tijd zou kunnen aansluiten.

Een vorig weekend opgelopen ribblessure, in het thuisduel met 1. FC Köln, gooit dus voorlopig roet in het eten. Wellicht dat de aanvoerder van Oranje wel volledig hersteld is voor de ontmoeting met Frankrijk op maandag.

Geen reactie KNVB
De KNVB laat aan FOX Sports weten dat vandaag geen reactie van Blind of de bond volgt op de berichtgeving van Bayern. "Morgen is de persconferentie voor de wedstrijd en mag iedereen vragen wat-ie wil", aldus een woordvoerder.(FOX Sports)