Bij Brazilië staan de schijnwerpers momenteel gericht op Thiago Silva. De centrale verdediger maakt na vijftien maanden afwezigheid zijn rentree in de nationale ploeg.

“Het voelt voor mij een beetje als de eerste dag op school”, zo gaf de 32-jarige Silva zijn gevoel weer in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Bolivia.

Het is ook niet niks. Na de uitschakeling in de kwartfinale van de Copa América in 2015 door Paraguay negeerde bondscoach Dunga de 59-voudig international ruim een jaar lang.

De aanvoerdersband werd Silva een jaar eerder na het teleurstellend verlopen WK in eigen land al ontnomen. Het begin van het stuklopen van het huwelijk tussen hem en Dunga.

Meerwaarde
Maar nu Dunga het veld heeft moeten ruimen voor Tite is alles anders. Hij ziet nog altijd de meerwaarde van de verdediger van Paris Saint-Germain en heeft Silva bij de groep gehaald voor de ontmoetingen met Bolivia en Venezuela.

En dat niet alleen. De kans is zelfs aanwezig dat Silva in ere wordt hersteld als aanvoerder. Neymar deed na de gewonnen Olympische Spelen namelijk afstand van de band.

Miranda en Dani Alves namen de honneurs waar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador en Colombia in september, maar Tite heeft nog geen definitieve beslissing genomen.

Silva moet centraal achterin de concurrentie aangaan met Miranda en Marquinhos en wil zijn kans grijpen. Een hernieuwd aanvoerderschap zou helemaal de ultieme vorm van rehabilitatie zijn. (FOX Sports)

Brazilië – Bolivia is komende nacht vanaf 02.45 uur live te zien op FOX Sports 4.