Uruguay lijkt op voorhand weinig te hoeven vrezen van Venezuela, maar gezien het verleden is er reden tot waakzaamheid voor La Celeste.

De stand in de huidige WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika spreekt boekdelen. Uruguay voert de ranglijst aan, terwijl komende tegenstander Venezuela de rij sluit met een schamele twee punten.

Appeltje-eitje zou je zeggen, maar schijn bedriegt. In juni liet Uruguay zich in de groepsfase van de Copa América Centenario verrassen (0-1) en dat betekende tevens einde toernooi.

Het was ook de wedstrijd waarin de licht geblesseerde Luis Suárez in de slotfase dacht in te vallen, maar hij kreeg niet zijn zin. Gevolg? Een woede-uitbarsting richting bondscoach Oscar Tabárez.

Koek en ei
Inmiddels is het weer koek en ei tussen El Maestro en zijn sterspeler en ligt Uruguay op koers voor de derde achtereenvolgende WK-deelname.

Vrijwel iedereen gaat ervan uit dat het thuisduel met Venezuela in winst wordt omgezet en gezien het kwaliteitsverschil is dat een logische conclusie.

Maar met de recente Copa América-uitschakeling in het achterhoofd én het feit dat Uruguay voor het laatst in 2000 thuis zegevierde tegen Venezuela in een WK-kwalificatiecampagne (3-1), zal er van onderschatting geen sprake zijn. (FOX Sports)

Uruguay – Venezuela is komende nacht vanaf 01.00 uur live te zien op FOX Sports 2.