Voor Ecuador en Chili staat er heel wat op het spel tijdens deze interlandperiode. Beide landen willen afrekenen met hun vormdip.

Het onderlinge duel van donderdag, in het 2800 meter hooggelegen Quito, is niet zomaar een wedstrijd. De druk is namelijk immens.

Te beginnen bij Chili, eind juni nog trotse winnaar van de Copa América Centenario. Bijna halverwege de WK-kwalificatiecampagne dreigt echter een heus doemscenario.

De huidige zevende plek (elf uit acht) levert geen ticket op voor het eindtoernooi in Rusland, over iets minder dan twee jaar. Voor La Roja begint dan ook de tijd te dringen.

Begin september werd er op bezoek bij Paraguay met 2-1 verloren en kwam de ploeg van bondscoach Juan Antonio Pizzi thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen zwakke broeder Bolivia.

Daardoor valt Chili voorlopig buiten de boot voor een WK-ticket. Voor Claudio Bravo, Arturo Vidal, Alexis Sánchez en consorten is het zaak om tegen Ecuador en Peru (dinsdag) hun ware gezicht te tonen.

Crisis
Ecuador bezet momenteel de vijfde plek, die recht geeft op play-offs, maar kampt eveneens met een vormcrisis. Na vier zeges op rij in 2015 volgden in 2016 drie nederlagen en een gelijkspel.

De situatie voor La Tri, dat twee punten meer heeft dan Chili, wordt echt zorgelijk als het in Quito en dinsdag in het nog hoger gelegen La Paz in Bolivia geen punten weet te pakken.

Bondscoach Gustavo Quinteros selecteerde liefst 31 spelers voor de cruciale interlands, omdat er voor veel een schorsing dreigt bij nog een gele kaart.

Ecuador én Chili zullen tot het gaatje moeten gaan, want beide landen hangen in de touwen. Het wordt de komende duels aan- of afhaken, zoveel is wel duidelijk. (FOX Sports)

Ecuador – Chili is vanavond vanaf 23.00 uur live te zien op FOX Sports 2.

Gerelateerd