Bondscoach Danny Blind lijkt opnieuw met een andere keeper te gaan beginnen.

In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland staat Maarten Stekelenburg op doel en niet Jeroen Zoet of Jasper Cillessen, weet FOX Sports. Tijdens het gelijkspel tegen Zweden van vorige maand (1-1) stond Zoet nog in de basis.

Everton
Stekelenburg, die 54 caps achter zijn naam heeft staan, speelde op 16 oktober 2012 voor het laatst in Oranje. Nederland won toen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië met 1-4. Vervolgens verdween Stekelenburg uit beeld. De goalie is tegenwoordig eerste keuze bij Everton, de club van trainer Ronald Koeman in de Premier League.

Blind gebruikte tot nu toe wisselend Jasper Cillessen, Tim Krul en Jeroen Zoet als eerste doelmannen in Oranje. Cillessen verloor zijn basisplaats, omdat hij bij Barcelona niet aan spelen toekomt en 'een mindere fase doormaakte', zoals de bondscoach in een eerdere verklaring omschreef. Krul raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie.

Grim
De nieuwe assistent-trainer van Blind, Fred Grim, kent Stekelenburg goed. De twee maakten samen deel uit van de Ajax-selectie die in 2002 landskampioen werd en de KNVB Beker won.

Op de persconferentie van donderdag reageerde Blind als volgt: "Ik ga nu niet in op wie vrijdag wel of niet speelt. Maar het is wel zo dat de keepers allemaal dicht bij elkaar zitten. Dan kijken we naar wat we nodig hebben. Wat dat is? Iemand die er staat. Ik kan je wel vertellen dat Jasper niet speelt. Zijn situatie (niet spelen, red.) is namelijk niet veranderd. De keuze gaat tussen Zoet of Stekelenburg." (FOX Sports)

Gerelateerd