Als het aan de voorzitter van de Franse voetbalbond ligt, keert Karim Benzema zo snel mogelijk weer terug in de nationale ploeg.

"Ik heb er een hekel aan om mensen voor altijd te straffen. Hij is oproepbaar", zegt Noël Le Graët donderdag in een interview met Le Figaro.

Benzema is door de vermeende sekstape-affaire met Mathieu Valbuena sinds april niet meer geselecteerd voor Les Bleus. De 28-jarige spits van Real Madrid miste daardoor ook het EK in eigen land.

"De zaak is nog steeds bezig. Persoonlijk vind ik dat het allemaal erg lang duurt, maar zo gaat dat met justitie", vervolgt Le Graët. "Wij houden van de speler. Hij heeft binnen het elftal nooit voor problemen gezorgd."

Benzema liet onlangs weten graag weer in actie te willen komen voor het Franse team. "Ik ben een voetballer, ik hou van mijn land en van Les Bleus. Maar er is een bondscoach, en hij beslist. In elk geval ben ik er klaar voor", zei de spits vorige week.

Deschamps
Didier Deschamps heeft Benzema niet opgenomen in zijn selectie voor de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden. De bondscoach was niet onder de indruk van het charmeoffensief van de spits. "Wat spelers zeggen, verandert niets aan wat ik denk of doe."

Vrijdag spelen de Fransen in Parijs tegen Bulgarije, maandag wacht in de Amsterdam Arena de uitwedstrijd tegen Nederland. (FOX Sports)

Gerelateerd