Jong Oranje heeft na het 0-0 gelijkspel tegen Jong Turkije nog slechts een piepkleine kans op deelname aan het Europees kampioenschap in Polen.

De ploeg staat nu tweede in groep 8, maar kan nog worden ingehaald door zowel Jong Turkije als Jong Wit-Rusland.

Beste nummers twee
De ‘Oranje-welpen’ staan nu achtste op de ranglijst van de best geplaatste nummers twee, al komen de grootste concurrenten, Jong België en Jong Servië, vrijdagavond pas in actie voor hun zevende groepsduel.

Voor de nieuwe bondscoach Art Langeler rest nu de taak om in ieder geval met Jong Oranje dinsdag van Jong Cyprus te winnen. Twee van de vier landen, België, Servië, Zwitserland en Israël, moeten de komende kwalificatieduels verliezen, wil Oranje zich bij de beste vier nummers twee scharen en zich plaatsen voor de play-offs voor het EK in 2017.

Sterk begin Oranje
 “Ik ben TiTa Tovenaar niet. Ik maak van deze ploeg in een weekje echt geen wereldelftal, maar ik hoop wel dat we wat kleine stapjes kunnen zetten”, zei de bondscoach, die vorige week Fred Grim opvolgde.

En dat liet de ploeg al meteen zien tegen de leeftijdsgenoten van Turkije. Jong Oranje had na een kwartier spelen al vijf schoten gelost op het vijandelijke doel. De Turken hadden niets in te brengen en loerde voornamelijk op de counter.

Met name Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald hadden het vizier niet op scherp staan. De middenvelders van Ajax schoten keer op keer over of naast en net wanneer er wel met scherp werd geschoten, trof Bazoer via de hand van doelman Gökhan Akkan de paal.

Tegenhouden
In de tweede helft kreeg het publiek in Alkmaar een compleet andere wedstrijd te zien. In plaats van op jacht gaan naar de bevrijdende 1-0, moest Oranje nu vooral tegenhouden.

De vrije trap van Feyenoord-aanvaller Bilal Başacıkoglu ging nog een metertje over het doel van Mickey van der Hart, maar de inzet van Ogulcan Çaglayan trof de paal. Ook invaller Kenan Karaman had de voorsprong op zijn schoen, maar zijn schot van dichtbij ging hoog over.

Beide ploegen moesten winnen om aanspraak te houden op een ticket voor de play-offs. Het spel golfde het laatste kwartier dan ook op en neer met grote kansen voor beide ploegen, maar niemand wist uiteindelijk het net te vinden. (FOX Sports)

Oranje overtuigt tegen Wit-Rusland

7 oktober 2016
Oranje overtuigt tegen Wit-Rusland
Het Nederlands elftal heeft tegen Wit-Rusland veel vertrouwen getankt voor het duel met Frankrijk. De WK-kwalificatiewedstrijd eindigde in een...