Daniele De Rossi (rechts)
Daniele De Rossi (rechts) - © Pro Shots

Geen winnaar in titanenstrijd tussen Italië en Spanje

6 oktober 2016
Spanje heeft donderdagavond in de WK-kwalificatie geen revanche kunnen nemen op Italië. De topper in groep G eindigde in 1-1.

Uit een omstreden strafschop voorkwam Daniele De Rossi in de 82ste minuut een nederlaag voor de thuisploeg.

Spanje wilde in Turijn wraak nemen voor de pijnlijke nederlaag die de onttroonde Europees kampioen tegen Italië incasseerde in de achtste finales van het EK afgelopen zomer in Frankrijk (0-2). 

Grimmig
In de harde wedstrijd in Turijn moesten de Spanjaard Jordi Alba en de Italiaan Riccardo Montolivo al voor de rust gehavend naar de kant. De vervangers waren Nacho en Giacomo Bonaventura. Spanje combineerde bij vlagen ijzersterk, maar het stugge Italië kon in de eerste helft toch goed stand houden.

​Buffon
Na de pauze bleef Spanje de betere ploeg. De bezoekers hadden echter te veel kansen nodig om tot scoren te komen. Dankzij een blunder van doelman Gianluigi Buffon kon Vitolo de score in de 55e minuut toch openen (0-1).

In de slotfase kreeg Italië op advies van de assistent-scheidsrechter naast het doel een strafschop na een vermeende overtreding van Ramos op Éder. De Rossi schoot raak: 1-1.

Albanië
De Albanezen kwamen door een eigen doelpunt van Peter Jehle op voorsprong tegen Liechtenstein. Bekim Balaj klaarde in twintig minuten voor tijd de klus voor Albanië.

Israël
Door een gemiste strafschop in de 95e minuut van Macedoniër Adis Jahovic heeft Israël in diezelfde groep met 1-2 gewonnen. Tomer Hemed en Tal Ben-Haim brachten de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Palermo-aanvaller Ilija Nestorovski maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar het was niet genoeg voor een punt. 

Spanje en Italië staan na twee duels in poule D op vier punten. Alleen de groepswinnaar verzekert zich van een ticket voor het WK in Rusland in 2018. Albanië leidt met zes punten. (FOX Sports/ANP)