Enner Valencia had met een assist een groot aandeel in de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili (3-0), maar zijn goede optreden was na afloop niet het onderwerp van gesprek.

Valencia probeerde namelijk tijdens het duel een blessure in scène te zetten, om zodoende te ontsnappen aan de politie. Dat is het verhaal dat momenteel in diverse media de ronde doet. 

Tien minuten voor tijd stortte de aanvaller van Ronald Koemans Everton uit het niets in elkaar en werd hij met een golfkar van het veld afgevoerd. Een legertje aan politieagenten achtervolgde de inmiddels aan het zuurstof geholpen aanvaller tot aan de kleedkamer.

Tegen Valencia zou een arrestatiebevel zijn uitgevaardigd, omdat hij al jaren weigert alimentatie te betalen voor zijn dochtertje, zo melden diverse media. De instanties in Ecuador zijn dat nu zo zat dat de politie de 26-jarige aanvaller tijdens de wedstrijd opwachtte. 

Eerder deze week probeerde Valencia ook al te ontsnappen, toen politieagenten met een rechterlijk bevel bij het trainingsveld van de nationale ploeg verschenen.

Na afloop van de wedstrijd zouden zijn medespelers in gesprek zijn gegaan met de politie, om zeker te kunnen zijn dat de aanvaller van Everton 'gewoon' in het spelershotel kon slapen. Naar verluidt slaagde die poging.

Ecuador speelt dinsdag weer een kwalificatiewedstrijd, tegen Bolivia. Het is nog onzeker of de opgejaagde aanvaller inzetbaar is. (FOX Sports)