Nathan Rutjes
Nathan Rutjes - © Pro Shots

Emotioneel moment Rutjes tijdens gift goede doelen

7 oktober 2016
Begin september werd Roda JC-verdediger Nathan Rutjes verkozen tot “Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016”.

Deze prijs, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, maatschappelijk partner van de Eredivisie, wordt jaarlijks uitgereikt aan de Eredivisiespeler die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij. De 32-jarige middenvelder won een cheque van 50.000 euro.

De helft van het bedrag gaat naar een nieuw maatschappelijk project voor Roda JC. De andere helft van het geld mocht Rutjes besteden aan enkele goede doelen. “Als we elkaar een beetje kunnen helpen, dan moeten we dat zeker doen”, sprak Rutjes.

Donderdag heeft de cultheld verschillende goede doelen blij gemaakt. Hij gaf de vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland een cheque van 5000 euro. De CliniClowns van het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen en het Jeugdsportfonds Limburg kregen eenzelfde bedrag overhandigd.

Emotioneel moment
Het bedrag van 10.000 euro schonk Rutjes aan een voor hem bijzonder goed doel. In het Maastrichtse ziekenhuis bezocht de voetballer de afdeling Neonatologie, voor vroeggeboren kinderen.

De Rotterdammer heeft een speciale band met de afdeling en haar verpleegkundigen, aangezien het zoontje van de voetballer vier jaar geleden ook te vroeg geboren werd. Hij overhandigde de cheque aan de verpleegkundige die zijn zoontje heeft geholpen. Dit leidde tot een emotioneel moment voor beiden. (FOX Sports)