Polen heeft zich dankzij Robert Lewandowski gerevancheerd voor de matige start in de WK-kwalificatiereeks.

De spits van Bayern München maakte tegen Denemarken een hattrick en bezorgde zijn land een 3-2 zege. Polen heeft nu na twee wedstrijden vier punten, net als Montenegro en Roemenië.

Polen moest, nadat het tegen Kazachstan een 2-0 voorsprong had weggegeven (2-2), winnen om niet te ver achterop te raken.

De Denen, die eerder met 1-0 van Armenië gewonnen hadden, konden weinig tegen de Poolse stormloop uitrichten en keken vlak na rust tegen een 3-0 achterstand aan. Denemarken kwam nog terug tot 3-2, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Lewandowski levensgevaarlijk
Het was de avond van Lewandowski in Warschau. De spits schoot na twintig minuten koel binnen na een perfecte voorzet van Kamil Grosicki. Een kwartier later maakte hij zijn tweede uit een gemakkelijk gegeven penalty, nadat Arek Milik was neergehaald door Jannik Vestergaard. De oud-Ajacied bleef na de rust geblesseerd achter in de kleedkamer.

Vlak na rust zorgde Lewandowski voor zijn derde treffer door na een rush de bal langs doelman Kasper Schmeichel in de korte hoek te schieten.

De zege leek binnen, maar vervolgens maakten de Polen het zich nog onnodig moeilijk. Via een eigen doelpunt van Kamil Glik werden de Denen terug in de wedstrijd geholpen.

Invaller Yussuf Poulsen, die na de rust in het veld was gekomen voor Feyenoorder Nicolai Jörgensen, schoot na een mooie combinatie de aansluitingstreffer binnen. Verder kwamen de Denen echter niet.

Eerder op de avond had Roemenië uitgehaald bij Armenië (0-5) en had Montenegro met dezelfde cijfers van Kazachstan gewonnen. (FOX Sports/ANP)