Aan de hand van Thomas Müller heeft Duitsland ook zijn tweede wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks eenvoudig in winst omgezet.

De regerend wereldkampioen versloeg in het Volksparkstadion in Hamburg Tsjechië met 3-0. Het eerste duel met Noorwegen werd – mede door twee doelpunten van Müller - eveneens met 3-0 gewonnen.

De Duitsers lieten er geen gras over groeien en kwamen binnen een kwartier op voorsprong via Müller. Na rust verdubbelde Toni Kroos de score, waarna Müller zijn tweede treffer van de avond maakte.

De teller van de aanvaller van Bayern München staat nu op 36 interlandgoals, waarmee hij op de tiende plaats van de Duitse eeuwige ranglijst staat. Olivier Bierhoff, de huidige teammanager, maakte er eentje meer tijdens zijn actieve carrière.

Noord-Ierland laat op gang
Noord-Ierland versloeg in dezelfde groep San Marino met 4-0. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, ging het niet eenvoudig.

Steven Davis benutte na 26 minuten een strafschop, waarna het thuispubliek geduld moest hebben tot de slotfase. Kyle Lafferty (2) en Jamie Ward maakten in de laatste elf minuten het kwartet compleet.

Azerbeidzjan was met 1-0 te sterk voor Noorwegen. Maksim Medvedev maakte de enige treffer.

Duitsland en Azerbeidzjan gaan aan de leiding in Groep C met zes punten. Noord-Ierland volgt met vier, terwijl Tsjechië nog maar een enkel punt heeft vergaard. Noorwegen en San Marino staan nog met lege handen. (FOX Sports)