Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen grijpt tweede plaats in Japan

9 oktober 2016
Max Verstappen is zondag voor de zesde keer dit seizoen naar het podium gereden in de Formule 1.

De Nederlander eindigde zondag in de Grand Prix van Japan als tweede. Diezelfde klassering haalde hij vorige week ook in Maleisië.

De negentienjarige Limburger vocht in de slotfase van de race een verbeten duel uit met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die er niet in slaagde in zijn snellere Mercedes de Red Bull van Verstappen te passeren.

De Duitser Nico Rosberg had de race vanaf de start volledig onder controle en zette zijn poleposition om in een zege aan de meet. Hij vierde zijn negende triomf van dit jaar en verstevigde zijn leidende positie in het WK. Verstappen steeg naar de vijfde plaats in het kampioenschap.

Adembenemend
De voorlaatste ronde op het circuit van Suzuka was adembenemend. Hamilton, die al rondenlang dicht op de achterwielen van Verstappen reed, waagde in een chicane een ultieme inhaalpoging.

Verstappen verdedigde echter knap en liet de Brit er niet langs. Hamilton moest zelfs een kleine omweg maken om weer terug te keren op de baan.

De start van Verstappen was uitstekend. Vanaf plek drie rukte hij op naar de tweede plaats en profiteerde optimaal van de slechte start van Hamilton, die wegzakte naar de achtste positie. De Nederlander reed vanaf dat moment een vlekkeloze race.

Hij ging keurig op tijd de pitstraat in voor bandenwissels en bleef steeds zijn grootste belagers Sebastian Vettel van Ferrari en Hamilton voor. Alleen Rosberg was te snel.

Mercedes veroverde dankzij de zege van Rosberg en de derde plaats van Hamilton vier races voor het einde al de wereldtitel bij de constructeurs. (ANP)