Enner Valencia zegt dat hij gewoon alimentatie betaalt, maar dat hij desondanks zijn dochter niet mag zien.

Dit schrijft de Ecuadoriaanse aanvaller op Instagram.

Tijdens de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili verliet Valencia het veld op een golfkarretje, nadat hij ogenschijnlijk zwaar geblesseerd was geraakt.

Politieagenten achtervolgden hem en niet zonder reden: er zou een arrestatiebevel voor de speler van Everton klaar liggen in Ecuador vanwege achterstallige alimentatie. Valencia zou de kwetsuur en aftocht daarom in scène hebben gezet.

'Beschadigen'
Op zondag reageerde Valencia als volgt: "Naar aanleiding van wat er de afgelopen dagen is gebeurd, vind ik het nodig om met een verklaring te komen. Niet alleen om de feiten duidelijk te maken, maar ook om het beeld van mijn familie en mijzelf, zowel persoonlijk als op professioneel niveau, niet te laten beschadigen."

De aanvaller laat weten dat hij en zijn ex verwikkeld zijn in een rechtszaak en dat de verschuldigde alimentatie en overige juridische kosten inmiddels zijn betaald.

Verder zegt Valencia dat hij maandelijks 4820 dollar aan zijn ex overmaakt, maar dat zij het geld opmaakt aan auto's en juwelen. "In de afgelopen twee jaar, waarin ik zo'n honderdduizend dollar heb betaald, wordt mijn kans om mijn dochter te zien verhinderd. Wanneer ik in Ecuador ben, wordt er alles aan gedaan om contact te voorkomen." (FOX Sports)