Italië is zondag in het WK-kwalificatietoernooi aan puntenverlies ontsnapt.

Het elftal van bondscoach Giampiero Ventura liet zich in Skopje bijna verrassen door Macedonië. Een kwartier voor tijd keken de Italianen nog tegen een achterstand van 2-1 aan, maar door twee doelpunten van Ciro Immobile (in de 75ste en 92ste minuut) kon een blamage alsnog worden voorkomen.

Tegen Macedonië leek er lange tijd niets aan de hand voor de Italianen. Andrea Belotti opende in de 24ste minuut de score. Het betekende het eerste interlanddoelpunt voor de aanvaller van Torino.

In de tweede helft sloeg Macedonië in korte tijd echter twee keer toe. Binnen twee minuten zorgden Ilija Nestorovski en Ferhan Hasani voor een aankomende stunt.

Even leek het erop dat Italië voor het eerst sinds 9 oktober 2004 weer een WK-kwalificatiewedstrijd ging verliezen. Slovenië was toen met 1-0 te sterk.

Maar Immobile zorgde er met zijn late treffers voor dat de ongeslagen Italiaanse reeks toch werd verlengd tot dertig wedstrijden (nu twintig zeges en tien gelijke spelen in de WK-kwalificatie).

Geen fout van Spanje
Spanje was in dezelfde poule met 0-2 te sterk voor Albanië en is met zeven punten koploper in groep G. Ook Italië heeft na drie speelronden zeven punten, maar het doelsaldo is minder goed. Albanië en Israël (dat Liechtenstein met 2-1 aan de kant zette) staan op zes punten.

Spanje liep zich zondag in de eerste helft stuk op Albanië. Na een fout van doelman Etrit Berisha, die de bal slecht raakte bij een uittrap, kon Diego Costa uiteindelijk in de 55ste minuut profiteren. Invaller Nolito stond net op het veld toen hij in de 63e minuut de 0-2 voor zijn rekening nam. (FOX Sports/ANP)