Romario de Souza Faria
Romario de Souza Faria - © ANP

Politie gaat Romario's wodka achterna

10 oktober 2016
Er is zaterdag ingebroken bij het huis van Romario de Souza Faria in Brazilië. De daders namen een bijzondere buit mee, maar zijn binnen een straal van één kilometer aangehouden door de politie.

Uit het huis zijn voetbalshirts, petjes, jasjes, een laptop en een fles wodka meegenomen. Doordat een oplettende buurtbewoner de politie inschakelde, kwamen de vijf inbrekers niet ver. Zij lieten de buit achter bij een nabijgelegen bushalte.

Toen de agenten het vijftal aantrof, droeg één van hen een Barcelona-shirt van Romario. Desondanks ontkenden zij ook maar iets met de inbraak te maken te hebben.

Bewogen leefstijl
Met name de fles wodka baart opzien, aangezien de inmiddels vijftigjarige Braziliaan beweert nooit alcohol te drinken. De voormalige spits van onder meer PSV, FC Barcelona en Valencia kwam veelvoudig in opspraak vanwege zijn bewogen leefstijl.

In zijn tijd bij Valencia werd hij geschorst vanwege een bezoek aan het bordeel. “Als ik 's nachts niet uitga, scoor ik 's zondags niet. Dus ga ik uit. Ik doe niets stiekem. Ik dans en dat is alles. Roken en drinken doe ik niet. Het nachtleven is al achttien jaar mijn beste vriendin”, verklaarde de eigenzinnige Braziliaan destijds.

Politiek
In 2008 stopte Romario op 42-jarige leeftijd met voetbal. Hij maakte 1002 doelpunten in zijn carrière. Twee jaar later besloot hij in de politiek te gaan. Inmiddels heeft hij een zetel in de Braziliaanse senaat. (FOX Sports)