Het Nederlands elftal kan zich in het restant van de WK-kwalificatiereeks geen fout meer permitteren, na de kostbare thuisnederlaag tegen Frankrijk: 0-1.

Omdat ook Zweden, de andere concurrent in groep A, maandagavond won, moet Oranje vol in de achtervolging. De Scandinaviërs, die Bulgarije met 3-0 versloegen, hebben net als Frankrijk drie punten meer dan de ploeg van Danny Blind.

Poeier van Pogba
De Fransen hadden in de Arena aan een bevlieging van Paul Pogba genoeg voor de drie punten. De duurste voetballer aller tijden haalde na een half uur maar eens uit van afstand, en zag Maarten Stekelenburg mistasten op zijn zwabberbal: 0-1.

Hoewel Frankrijk vervolgens - net als in het oefentreffen tussen beide ploegen in maart - duidelijk gas terug nam, slaagde Oranje er in het uur dat volgde nauwelijks in aanvallend een vuist te maken.

Vlak voor rust had de bal op de stip gekund, toen Laurent Koscielny de bal op zijn arm kreeg in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Skomina vond het niet genoeg voor een penalty.

Kans Memphis
Een slotoffensief leidde nog tot één goede kans voor Memphis Depay - die al vroeg de geblesseerde Quincy Promes afloste - maar de met zijn vorm worstelende aanvaller vond Hugo Lloris op zijn weg.

Daarmee lijkt het spreekwoord 'te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken' op dit Oranje van toepassing. Sterker dan landen als Wit-Rusland, maar niet in staat het de absolute top echt lastig te maken.

Vloek van de Arena
Om desondanks zicht te blijven houden op het WK in Rusland doet de KNVB er wellicht goed aan de Arena voorlopig te mijden. De nederlaag tegen Frankrijk was alweer de vijfde op rij in Amsterdam. (FOX Sports)