Argentinië kan tegen Paraguay een belangrijke stap zetten richting het WK in Rusland. Zonder Lionel Messi hapert de motor echter opzichtig.

Ga maar na, de sterspeler van La Albiceleste kwam in de kwalificatiecampagne drie keer in actie en dat leverde negen van de huidige zestien punten op. Tegen Bolivia (2-0) en Uruguay (1-0) toonde hij zijn klasse door te scoren.

De overige zes wedstrijden, zonder de geblesseerde Messi, verliepen veelal teleurstellend. Vier gelijke spelen, een nederlaag en slechts één zege, tegen Colombia. En dat baart zorgen.

De nieuwe bondscoach Edgardo Bauza kan na de 2-2 van vorige week in en tegen Peru wel een succesje gebruiken, maar het spel van de Argentijnen stemt weinig hoopvol.

Defensie
Aanvallend - elf treffers in negen duels - en verdedigend - vier tegengoals in de laatste twee duels - loopt het niet op rolletjes. Vooral de defensie is een heet hangijzer.

Een maand geleden tegen Venezuela (2-2) en recentelijk tegen Peru vormden Nicolás Otamendi en Ramiro Funes Mori het centrum.

Het duo maakte een onzekere indruk, pakte in beide ontmoetingen een gele kaart en is geschorst voor het treffen met Paraguay.

Demichelis
Daardoor wordt er waarschijnlijk een beroep gedaan op onder anderen oudgediende Martin Demichelis. De bijna 36-jarige verdediger speelde dit seizoen nog geen wedstrijd voor Espanyol.

Het geeft de problemen weer van Argentinië, die groter lijken dan de afwezigheid van Messi alleen. Bij verlies is het gat met nummer zes Paraguay nog maar een punt. (FOX Sports)