De Braziliaanse spits Gabriel Jesus staat nog maar aan het begin van een veelbelovende carrière. Zijn roem is hem alvast vooruit gesneld.

Het was een aandoenlijk gezicht op de persconferentie voor het duel met Venezuela. Gabriel Jesus stond de media te woord en wist zich nauwelijks een houding aan te geven.

Zijn oplossing? Veelvuldig lachen. Zoals een tiener hoort te doen in zijn nog onbezorgde leven. En de hele zaal lachte mee. Een gelukzalig moment.

Het 19-jarige wonderkind wordt al vergeleken met Ronaldo, die furore maakte bij onder meer PSV, FC Barcelona én uiteraard de Braziliaanse nationale ploeg.

“Als ik hem zie spelen, dan moet ik gelijk denken aan mijn verleden. Gabriel Jesus gaat een mooie toekomst tegemoet”, zo voorspelde Ronaldo eerder dit jaar.

Nu Neymar tegen Venezuela wegens een schorsing ontbreekt, zijn veel schijnwerpers gericht op Gabriel Jesus. Drie keer scoorde hij al, in evenzoveel kwalificatieduels.

Onvergetelijk debuut
Tijdens zijn debuut, ruim een maand geleden in en tegen Ecuador (0-3), slaagde de aanvaller er zelfs in om twee goals te maken en een assist te verzorgen. Afgelopen zomer veroverde hij olympisch goud.

Niet gek voor iemand die pas op z’n vijftiende de stap maakte van de amateurs van Anhanguera naar Palmeiras. Gabriel Jesus groeide op met straatvoetbal en daar plukt hij nu de vruchten van.

Manchester City verwelkomt het toptalent in januari en legde ruim dertig miljoen euro op tafel. Een telefoongesprek met Pep Guardiola trok Gabriel Jesus over de streep.

Zijn roem snelt hem al vooruit, maar de spits heeft dan ook alles in zich om een nieuwe ster aan het firmament te worden.

Zé Roberto, ex-Bayern München en oud-international, is er heilig van overtuigd. “Het zou mij niet verbazen als hij in de toekomst de Ballon d’Or wint.” (FOX Sports)