De Duitsers denderen door richting het WK van 2018 in Rusland. De regerend wereldkampioen had dinsdag geen enkele moeite met Noord-Ierland: 2-0.

Met de volle negen punten na drie wedstrijden en met geen enkel doelpunt tegen kan bondscoach Joachim Löw zich in alle rust gaan voorbereiden op het verdedigen van de wereldtitel.

De Mannschaft had de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Julian Draxler kreeg in de 13e minuut de ruimte om aan te leggen voor een schot en plaatste dat rechts in de hoek buiten het bereik van doelman Michael McGovern.

Ook de kopbal van Sami Khedira vier minuten later zag de Noord-Ierse sluitpost erin gaan zonder dat hij erbij kon.

De Duitsers bleven aanvallen, maar het tempo ging een tandje omlaag en de Noord-Ieren groeven zich verder in. De belegering van het doel van McGovern leverde geen treffers meer op.

Azerbeidzjan
Azerbeidzjan is tegen het eerste puntverlies opgelopen in groep C. De ploeg van de Kroatische bondscoach Robert Prosinecki kwam op bezoek bij Tsjechië in Ostrava niet verder dan 0-0.

Azerbeidzjan heeft nu twee punten minder dan Duitsland, maar drie meer dan Noord-Ierland.

San Marino
Noorwegen moest tot het uiterste gaan om een blamage tegen San Marino te voorkomen. Na een eigen treffer van Davide Simoncini en de gelijkmaker door Mattia Stefanelli van San Marino leken de Noren ook het derde kwalificatieduel niet te gaan winnen.

Pas een kwartier voor tijd zorgde invaller Adama Diomande voor de opluchting bij bondscoach Per-Mathias Högmo. Daarna tilden Martin Samuelsen en Joshua King de stand nog naar 4-1. (FOX Sports/ANP)