Uruguay heeft dinsdagnacht puntenverlies geleden in de kwalificaties voor het WK voetbal van 2018. 'La Celeste' speelde met 2-2 gelijk in en tegen Colombia.

Door de remise werd de ploeg van Luis Suárez op de ranglijst gepasseerd door Brazilië. De Seleção was met 0-2 te sterk voor hekkensluiter Venezuela. De nieuwe koploper heeft een punt meer dan Uruguay en vier punten voorsprong op Ecuador en Colombia.

Vroege voorsprong
Colombia-middenvelder Abel Aquilar zette in het enerverende duel in Barranquilla de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong door vanuit een hoekschop raak te koppen.

De bezoekers trokken de stand na een klein half uur gelijk via een fraaie kopbal van Christian Rodríquez.

Suárez loepzuiver
Suárez bracht Uruguay een kwartier voor tijd op 2-1. De Barcelona-aanvaller zag zijn bewaker Oscar Murillo onderuitgaan en schoot vervolgens diagonaal en loepzuiver binnen.

Suárez wilde zich al gaan opmaken als matchwinner, maar Colombia slaagde er in de slotfase in alsnog gelijk te maken via Yerry Mina.

Gabriel Jesus
Ondanks het gemis van de geschorste Neymar deelde Brazilië op bezoek in Venezuela al snel een tik uit aan de gastheer. De nieuwe publiekslieveling Gabriel Jesus bediende zijn fans op de wenken en scoorde binnen tien minuten.

Willian verdubbelde  vervolgens in de openingsfase van de tweede helft de voorsprong. De middenvelder van Chelsea vond het net op aangeven van Renato Augusto. Vanwege stroomuitval lag het duel ruim een half uur stil.(FOX Sports/ANP)

Gerelateerd