Argentinië moet zich met het oog op deelname aan het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland zorgen maken.

Zonder de geblesseerde sterspeler Lionel Messi ging het dinsdagnacht voor de derde keer op rij mis in de kwalificatie. Argentinië liet zich thuis in Cordoba verrassen door Paraguay: 0-1.

Morsen
De vorige twee duels, toen Messi ook al ontbrak, kwam het team van bondscoach Edgardo Bauza niet verder dan een gelijkspel tegen respectievelijk Peru (2-2) en Venezuela (2-2).

Argentinië staat na tien van de achttien speelronden op de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep met zestien punten. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland.

De achterstand van Argentinië, bij het vorige WK in 2014 nog finalist, is te overzien. Ecuador en Colombia, die derde en vierde staan, hebben maar één punt meer.

Derlis Gonzalez
De enige treffer in Cordoba kwam in de achttiende minuut op naam van Derlis Gonzalez. Paraguay had in de WK-kwalificatie nog niet eerder gewonnen in Argentinië.

“Er zijn geen excuses. We moeten hier snel uitkomen. Een team zoals wij die nu hebben, hoort op een WK thuis”, aldus Sergio Agüero, die kort na rust een strafschop miste.

Zege Chili
Chili wist na een slechte serie van drie wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens te winnen. De nummer zeven van de poule versloeg Peru met 2-1.

Arturo Vidal was weer eens de grote man bij Chili. De middenvelder van Bayern München maakte beide treffers voor de thuisploeg. Edison Flores deed wat tegen namens Peru. (FOX Sports/ANP)