Curaçao
Curaçao - © Pro Shots

Curaçao schrijft historie met amateurvoetballers

12 oktober 2016
Curaçao heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst in de historie geplaatst voor de Gold Cup. Puerto Rico werd in de kwalificatiewedstrijd met 2-4 verslagen.

Bacuna
Voormalig FC-Groningen-middenvelder Leandro Bacuna maakte de belangrijke gelijkmaker vlak voor tijd, waardoor Curaçao een verlenging afdwong.

In de blessuretijd van de verlenging maakte Bacuna ook nog eens de beslissende 2-4, waardoor deelname aan de Gold Cup in 2017 een feit is.

De Gold Cup opent de weg naar de Copa América. Curaçao-aanvoerder Eloy Room droomt van het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap dat in 2019 in Brazilië wordt gehouden.

“Het kan echt”, zei de doelman van Vitesse in De Gelderlander. “Neem Haïti en Jamaica. Die landen is dat gelukt. Wij dromen, ja. Maar met Curaçao tegen Messi en Neymar, dat zou toch waanzinnig zijn?”

Bekende namen
De nationale ploeg van Curaçao kent veel bekende namen. De ploeg staat onder leiding van de Nijmeegse bondscoach Remko Bicentini, die het stokje heeft overgenomen van Patrick Kluivert. Room is aanvoerder van het team.

Verschillende spelers spelen in de Eredivisie, of hebben een verleden in onze vaderlandse competitie. Naast Bacuna zijn Cuco Martina (ex-FC Twente), Darryl Lachman (Willem II) en Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) van de partij.

Bondscoach Bicentini maakt ook gebruik van amateurspelers. Zo mogen Shanon Carmelia (IJsselmeervogels), Gianluca Maria (JVC Cuijk), Quentin Jakoba en Juriën Gaarizich (Kozakken Boys) zich officieel international noemen. (FOX Sports)

Gerelateerd