Serge Aurier moet weer eens vrezen voor een straf na zijn snijgebaar in het gewonnen WK-kwalificatieduel met Mali (3-1).

Het enfant terrible liet zich binnen tien minuten van zijn meest positieve én negatieve kant zien. De verdediger van Paris Saint-Germain vierde namelijk het tweede doelpunt van Ivoorkust op geheel bijzondere wijze, alvorens hij het leven van Moussa Doumia redde.

Snijgebaar
Ten overstaan van het publiek maakte Aurier een snijgebaar over de eigen keel. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de FIFA, dat aankondigde een onderzoek naar zijn actie te starten.

Even daarvoor liet Arier zich van zijn beste kant zien. De Ivoriaan hielp Doumbia, die na een harde botsing zijn tong had ingeslikt. De 23-jarige verdediger draaide de voetballer uit Mali op z'n zij en trok de tong uit zijn keel.

Geen lieverdje
Het is niet de eerste keer dat Aurier negatief in het nieuws komt. De back maakt zichzelf niet echt populair bij PSG door zijn trainer Laurent Blanc 'een lul' te noemen.

In september kwam Aurier weer in opspraak toen hij op de vuist ging met agenten. Hij werd veroordeeld voor twee maanden celstraf, maar ging direct in beroep. (FOX Sports)