Antoine Griezmann
Antoine Griezmann - © Pro Shots

Atlético-preses sneert na uitspraken Ribéry over Griezmann

13 oktober 2016
Atlético Madrid-president Enrique Cerezo is niet gediend van de uitspraken van Franck Ribéry over landgenoot Antoine Griezmann.

Ribéry zei donderdag in BILD dat Griezmann nog een aantal jaren te gaan heeft, voordat hij tot de absolute wereldtop gerekend mag worden. En dat is tegen het zere been van Cerezo, die zich genoodzaakt voelde op de uitspraken te reageren.

"Ribéry is al wat ouder", sneerde de preses van Atlético Madrid. "We moeten het hem vergeven, omdat hij een geweldige speler was."

Wereldtop?
Volgens Ribéry moet Griezmann zich de komende jaren bewijzen, voordat hij recht heeft op de Ballon d’Or. "Griezmann deed het fantastisch het afgelopen seizoen", aldus de 33-jarige Fransman. "Maar je moet constant presteren om te laten zien dat je behoort tot de absolute wereldtop."

"Wanneer je zeg maar tien, twaalf of vijftien jaar aan de top staat, dan pas behoor je tot de besten", vervolgde Ribéry. "Mensen claimen snel dat iemand een fantastische speler is en verdient om de Gouden Bal te ontvangen na slechts één goed jaar. Daar ben ik het niet mee eens."

De aanvaller van Bayern München haalde zichzelf als voorbeeld aan. "Ik lag er negen maanden uit door een blessure. Maar ik speelde de afgelopen tien jaar wel op het allerhoogste niveau."

Ondanks de uitspraken van zijn landgenoot lijkt Griezmann één van de kanshebbers om de Gouden Bal in de wacht te slepen. (FOX Sports)

Gerelateerd