Sef Vergoossen
Sef Vergoossen - © Pro Shots

Sef Vergoossen technisch adviseur Roda JC

14 oktober 2016
Sef Vergoossen gaat per direct als technisch adviseur aan de slag bij Roda JC. Volgens de club blijft de 69-jarige Limburger in elk geval tot het einde van dit seizoen werkzaam in zijn nieuwe rol in Kerkrade.

De clubleiding hoopt dat de oud-trainer met zijn jarenlange ervaring en zijn kennis van Roda JC de club 'het beslissende duwtje naar sportieve successen' kan geven.

Vergoossen fungeerde tussen 1998 en 2001 als hoofdtrainer van Roda JC. Hij won met de club de KNVB Beker en plaatste zich met Roda voor Europees voetbal.

Met KRC Genk en PSV veroverde Vergoossen de landstitel. Hij was ook nog trainer in Abu Dhabi en Japan. De afgelopen jaren was hij voornamelijk actief als analist in de voetballerij.

"Natuurlijk volg ik Roda JC op de voet en de stand op de ranglijst gaat mij na aan het hart", liet Vergoossen weten. "Toen ik werd benaderd door Ton Caanen werd mij duidelijk dat ik echt iets kan betekenen voor deze club. Ik doe dit voor Roda JC."

'Juiste man op juiste moment'
Volgens technisch directeur Caanen, die met coach Yannis Anastasiou stevig onder vuur ligt in Kerkrade, is Vergoossen de juiste man op het juiste moment. "Wij hebben als organisatie de afgelopen tijd flinke stappen in de goede richting gezet, alleen de sportieve prestaties blijven helaas achter."

"Onze hoofdtrainer was het met me eens dat de club iets extra’s nodig heeft. Wat is er dan mooier, dan iemand met zoveel jaar aan ervaring op topniveau bij de club te betrekken? Bovendien kennen Sef en Yannis elkaar goed en daarnaast is Vergoossen ook voor de raad van commissarissen een goede sparringpartner.'' (FOX Sports/ANP)