Willem II treedt zaterdag toch in de vaste uit-shirts aan tegen Sparta Rotterdam. Aanvankelijk was er sprake van dat de Tilburgers in een oud, azuur-goud tenue aan de aftrap zouden verschijnen.

Deze historische shirts zouden uit de kast worden gehaald ter ere van het honderdjarig bestaan van Het Kasteel, het onderkomen van Sparta.

Sparta treedt aan in een traditioneel rood-wit gestreept shirt. Willem II zag af van het dragen van de opzienbarende outfits nadat de spelers aangaven dat zij in het vertrouwde materiaal willen uitkomen, zegt een woordvoerder van de club tegenFOX Sports.

Van katoen
"De andere shirts zijn van katoen. Dat is nadelig. Een aantal spelers heeft de shirts aan gehad. Als zij zich daar niet prettig in voelen, en de voorkeur geven voor het materiaal dat zij gewend zijn, dan wordt die wens gehonoreerd."

Voelt Willem II zich dan geen spelbreker op het feestje van Sparta? "We begrijpen die gedachte. Maar het eigen belang gaat boven dat van anderen. De spelers moeten natuurlijk letterlijk en figuurlijk goed in hun vel zitten."

Willem II zal de retroshirts wel dragen tijdens de warming-up en de opkomst. (FOX Sports)