Gegard Mousasi
Gegard Mousasi - © ANP

Mousasi schiet omhoog in UFC-rankings

14 oktober 2016
De overwinning van Gegard Mousasi op Vitor Belfort tijdens UFC 204 heeft de Nederlander veel goeds gebracht. Hij is van de negende naar de vijfde plek gestegen op de rankings in het middengewicht.

Daarmee heeft hij stuivertje gewisseld met Belfort, die vier plekken daalde en nu negende staat.

Praatjes
Mousasi baarde de afgelopen weken opzien tijdens zijn persconferenties. Waar hij altijd gereserveerd en zakelijk was, had hij nu meer praatjes. Zo zei de Nederlander dat hij kampioen Michael Bisping kan verslaan en dat hij niet begreep dat hij zo laag stond in de rangschikking.

"Wellicht is het omdat ik uit Nederland kom. Misschien dat mensen mij pas gaan opmerken als ik flessen op iemands hoofd gooi," zei de 31-jarige Mousasi. Hij refereerde daarmee aan publiekslieveling Conor McGregor, die enkele maanden geleden voor veel headlines zorgde door flesjes water naar zijn opponent Nate Diaz te gooien.

Middengewicht
Met Mousasi in de top belooft de strijd in het middengewicht interessant te worden.

Zo neemt nummer twee Chris Weidman het op 12 november tijdens UFC 205 op tegen Yoel Romero, die vierde staat, en vecht voormalig kampioen en de huidige eerste uitdager Luke Rockhold twee weken later tegen Jacare Souza, de nummer drie.

Een van de winnaars zou het dan gaan opnemen tegen kampioen Bisping, terwijl de andere winnaar een goede tegenstander zou zijn voor Mousasi. (FOX Sports)

Gerelateerd