Ook Ranomi Kromowidjojo stelde teleur in Brazilië
Ook Ranomi Kromowidjojo stelde teleur in Brazilië - © Pro Shots

'Geen motiverende sociale omgeving rond zwemploeg'

15 oktober 2016
De teleurstellende prestaties van de Nederlandse olympische zwemploeg zijn te wijten aan 'het ontbreken van een motiverende en positieve sociale omgeving en diverse individuele logistieke en fysieke belemmeringen'.

Dat zijn de belangrijkste conclusies van de Evaluatiecommissie Zwemmen, die in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) onderzoek deed naar de slechte score van de vaderlandse zwemmers in Rio de Janeiro.

De evaluatiecommissie bestond uit voorzitter Marc Delissen, oud-topzwemmers Maarten van der Weijden, Hinkelien Schreuder, Madelon Baans en oud-topschaatser Beorn Nijenhuis.

KNZB-voorzitter Erik van Heijningen: "Het bestuur komt zaterdag bij elkaar voor een eerste overleg over het rapport. Ik vind het belangrijk tempo te houden met de analyse en uitwerking van verbeterpunten, dus op zo kort mogelijke termijn komt het bestuur met een reactie. Vanzelfsprekend gaat de nieuwe technisch directeur André Cats een belangrijke rol spelen in het vervolg, nu de evaluaties zwemmen en waterpolo gereed zijn."

De Nederlandse zwemploeg won, ondanks de aanwezigheid van onder anderen Ranomi Kromowidjojo, in het bad geen enkele medaille in Rio. De plakken werden wel in het open water verdiend, met goud voor Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal op de tien kilometer. (FOX Sports)

Gerelateerd