Pol van Boekel was de videoscheidsrechter tijdens Ajax - Willem II
Pol van Boekel was de videoscheidsrechter tijdens Ajax - Willem II - © ANP

Videoscheids bij bekerduels PSV en Feyenoord

15 oktober 2016
Bij de duels in de KNVB Beker tussen Sparta en PSV en Feyenoord en Excelsior wordt de videoscheidsrechter opnieuw ingezet.

Daarvoor heeft de FIFA officieel toestemming gegeven, meldt de KNVB.

Sparta - PSV wordt op 25 oktober gespeeld en Feyenoord - Excelsior een dag later. Bij deze wedstrijden gelden dezelfde procedures als in september tijdens de bekerduels Ajax - Willem II en Feyenoord - FC Oss, toen ook al een beroep werd gedaan op de videoscheidsrechter.

'Betere uitleg'
De KNVB streeft volgens het Algemeen Dagblad naar een nog betere uitleg aan de betrokken clubs. Die zijn akkoord met de inzet van de videoscheidsrechter en met de consequenties van zijn eventuele inmenging bij beslissingen van de arbiter op het veld.

Bij Ajax - Willem II ontstond vorige maand commotie over de rode kaart voor Anouar Kali. De middenvelder kreeg die op advies van video-arbiter Pol van Boekel, terwijl de leidsman op het veld, Danny Makkelie, aanvankelijk geel gaf.

Willem II ging eerst niet akkoord met de straf van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de KNVB handhaafde de schorsing, waarna de Tilburgers hun verlies namen.

Wie de scheidsrechters en videoscheidsrechters zijn tijdens Sparta - PSV en Feyenoord - Excelsior wordt op een later moment bekend. (FOX Sports)