Kirsten Wild
Kirsten Wild - © ANP

Kirsten Wild pakt zilver op WK wielrennen

15 oktober 2016
Kirsten Wild heeft zaterdag in Doha een zilveren medaille gepakt in de wegwedstrijd op het WK.

De Deense Amalie Dideriksen haalde verrassend goud in de massasprint. Het brons was voor de Finse Lotta Lepistö.

"Ik ben stiekem behoorlijk teleurgesteld'', zei ze bij de NOS na de huldiging. De pas twintigjarige Deense Amalie Dideriksen had de Zwolse verrassend geklopt in de massasprint.

Wild wist dat ze op het vlakke parcours in Qatar een goede kans had. "Ik heb hiernaar toegeleefd. Dit was mijn kans. We hebben met de ploeg een goede wedstrijd gereden. Alleen kwamen we in de laatste kilometer misschien net een 'poppetje' te kort.''

Wild had in de slotkilometers volop ondersteuning van ploeggenoten als Ellen van Dijk, Amy Pieters en Marianne Vos. Die laatste trok de sprint aan voor de Almelose, die zaterdag haar 34e verjaardag vierde, maar zichzelf geen mooi verjaardagscadeau bezorgde.

De zege voor de pas twintigjarige Dideriksen was niet verwacht. Zelf verklaarde ze na haar zege dat een top tien-notering haar doel was. "Daar droomde ik van. Maar ik had vandaag zulke goede ploeggenoten, die mij ook nog terug hebben gebracht na een val. Ik heb in de sprint het wiel van Wild gekozen. Dat ik hier win, is een verrassing, ook voor mij.'' (FOX Sport/ANP)

Gerelateerd