PSV heeft voor het derde thuisduel op rij punten gemorst. Hoewel de Eindhovenaren veel beter waren, kregen zij tegenstander Heracles niet op de knieën: 1-1.

PSV had dit seizoen maar een keer gescoord voor eigen publiek en leek zaterdagavond bijzonder eager om aan die lelijke statistiek razendsnel een eind te maken. Dat die vurig gewenste goal er niet kwam, lag vooral aan Bram Castro, de doelman van Heracles.

De Belg voorkwam met katachtige reacties en een beetje hulp van de paal dat Gastón Pereiro en Luuk de Jong de score openden. Die gemiste kansen deden extra pijn toen er aan de andere kant wel werd gescoord. Samuel Armenteros profiteerde van een foutje van Siem de Jong en bracht Heracles op 0-1.

Tegenslag
PSV reageerde op de best mogelijke manier en produceerde binnen een minuut de gelijkmaker. Pereiro reageerde attent op een rebound, die ontstond na een inzet van Luuk de Jong.

Het spelbeeld bleef hetzelfde na rust. PSV was beter en creëerde verreweg de meeste kansen. Er was echter die ene, maar oh zo belangrijke maar…de Brabanders lieten namelijk na om weg te lopen bij de tegenstander uit Almelo.

Oleksandr Zinchenko leek zijn eerste duel in het Philips Stadion op te luisteren met een treffer, maar ook de talentvolle Oekraïner had zijn vizier niet op scherp staan. Dat gold ook voor Sam Lammers, de goalgetter van Jong PSV, die in de slotfase werd ingebracht om de titelhouder alsnog de zege te bezorgen.

Dat gebeurde niet en hierdoor heeft PSV inmiddels negen verliespunten moeten noteren, negen meer dan koploper Feyenoord. Er is echter een schrale troost voor de landskampioen. Vorig seizoen liep PSV in de eerste negen duels precies evenveel schade op. En toen belandde de schaal uiteindelijk in, inderdaad, Eindhoven. (FOX Sports)