Michiel Kramer (rechts) maakt de winnende
Michiel Kramer (rechts) maakt de winnende - © FOXSports.NL

Feyenoord in extremis naar negende seizoenszege

16 oktober 2016
Feyenoord heeft op zijn tandvlees de negende zege van het seizoen geboekt. N.E.C. werd in Nijmegen met 1-2 geklopt. Elf minuten voor tijd stonden de Rotterdammers nog op een 1-0 achterstand.

Regelmatig werd afgelopen week teruggeblikt op 20 december van het vorige jaar. Op die dag reisde Feyenoord ook af naar het Goffertstadion. Toen ging het in Nijmegen behoorlijk mis voor de mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Die 3-1 nederlaag van Feyenoord bleek de eerste van in totaal zeven nederlagen op rij. Die onwaarschijnlijk slechte reeks lijkt inmiddels al heel lang geleden. Want hoe teleurstellend Feyenoord het in de winter deed, zo fraai zijn de cijfers die het dit seizoen in de nazomer en de herfst produceerde.

Acht zeges in evenveel duels, 23 doelpunten voor en slechts twee tegengoals stonden er op het prachtige rapport van Feyenoord. Een regelrechte droomstart. Maar al snel bleek dat de relatief gemakkelijke uitwedstrijd tegen N.E.C. allesbehalve een eitje was.

Loodzware middag
Het werd een loodzware middag voor Feyenoord. Na slechts acht minuten was het aanvaller Mohamed Rayhi die het doel van zijn oude teammakker Brad Jones onder vuur nam. Het schot van het jeugdproduct van PSV was niet al te hard, maar verrassend genoeg om Jones te kloppen, 0-1.

Die spaarzame tegentreffer zorgde ervoor dat Feyenoord aan een inhaalrace moest beginnen. De bezoekers kregen kansen op de gelijkmaker, maar schoten betrekkelijk weinig tussen de palen. Dat gebeurde in de hele eerste helft maar één keer.

Na rust kreeg N.E.C-doelman Joris Delle iets meer werk te verrichten, maar de thuisploeg leek stand te houden. Inderdaad, leek. Want elf minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Clubtopscorer Nicolai Jørgensen werkte ietwat gelukkig de bal achter de lijn, nadat de ingevallen Steven Berghuis de paal had geraakt. Dat gevoel van opluchting maakte uiteindelijk zelfs plaats voor euforie.

Torinstinct 
Dat was te danken aan het torinstinct van een andere invaller, Michiel Kramer. De kleurrijke spits, die dankzij de productieve Jørgensen op de bank is beland, maakte in de 91ste minuut de 1-2. Het was zijn eerste competitiegoal sinds een half jaar.

Het rapport van Feyenoord is, met pijn en moeite, uiteindelijk nog mooier geworden. Dankzij het geluk dat hoort bij een kampioensploeg. (FOX Sports)