Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. - © Pro Shots

Tennisjaar voorbij voor Nick Kyrgios

17 oktober 2016
Nick Kyrgios is door de spelersbond ATP voor acht toernooiweken geschorst wegens 'aantasting van de integriteit van de sport'.

De Australiër liet vorige week in de tweede ronde van de Masters in Shanghai de partij tegen de Duitser Mischa Zverev opzichtig lopen.

De schorsing wordt met drie weken teruggebracht wanneer Kyrgios zich laat behandelen door een sportpsycholoog. Ook krijgt hij een boete van 25.000 dollar, zo'n 23.000 euro.

Kyrgios mag in principe tussen 17 oktober en 15 januari geen toernooien spelen. Wanneer hij door de ATP goedgekeurde psychische hulp zoekt, staat hij drie weken korter aan de kant.

Hij verklaarde dat zijn gedrag op de baan te wijten was aan vermoeidheid. "Fysiek en mentaal was ik op, maar dat is geen excuus. Ik bied mijn excuses aan'', liet hij maandag in een reactie weten.

Recidivist
Kyrgios, de nummer 14 van de wereld, geldt als een recidivist. Vorig jaar kwam hij in opspraak wegens belediging van de Zwitser Stan Wawrinka, die hij tijdens een partij toebeet dat zijn landgenoot Kokkinakis het met diens vriendin had gedaan.

Het was niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat hij zich verbaal misdroeg. Vorige week had hij in Shanghai al meerdere boetes gekregen: 10.000 dollar wegens bewust ondermaats presteren, 5000 dollar voor het beledigen van een toeschouwer en 1500 dollar voor onsportief gedrag. Daar kwam de straf van maandag bovenop.

"Het was een lang seizoen waarin ik diverse blessures en andere uitdagingen moest overwinnen'', liet Kyrgios weten. "Na mijn zege in Tokio en de reis naar Shanghai gaf mijn lichaam het op. Ik respecteer mijn fans en betreur het dat mijn seizoen op deze manier eindigt, maar ik respecteer de beslissing van de ATP.'' (ANP)

Gerelateerd