Clayton Kershaw
Clayton Kershaw - © ANP

Kershaw en Jansen loodsen Dodgers naar zege

17 oktober 2016
Los Angeles Dodgers heeft de stand gelijkgetrokken in de National League Championship Series tegen Chicago Cubs.

De ploeg van Kenley Jansen was zondagnacht op Wrigley Field met 0-1 te sterk voor het beste team van het reguliere seizoen. Met de zege staat het 1-1 in de best-of-seven-serie. Een dag eerder hadden de Cubs de eerste wedstrijd in een 4-8 overwinning omgezet.

De grote man bij de Dodgers was pitcher Clayton Kershaw. De 28-jarige lefty hield de gevaarlijke slagploeg van de Cubs zeven innings lang onder controle en stond slechts twee hits toe.

Stapje extra
Jansen, de op Curaçao geboren closer van Los Angeles, maakte het karwei vervolgens vakkundig af. De werper rekende de laatste zes slagmannen in en trok de zege over de streep.

“Als je ziet hoe Kersh het team draagt, dan wil je zelf ook graag een stapje extra zetten om te proberen de zege te pakken”, wist Jansen naderhand bij MLB.com.

Matchwinner Gonzalez
Kershaw en Jansen zorgden er met hun indrukwekkende prestaties voor dat Adrian Gonzalez matchwinner werd. A-Gon vuurde in het tweede bedrijf een bal van Kyle Hendricks over de hekken.

Gonzalez heeft nu voor het zesde jaar op rij in het naseizoen een homerun geslagen. Hij heeft er nog een nodig om het MLB-record in handen te krijgen.

De derde wedstrijd tussen de Dodgers en de Cubs staat dinsdagnacht in Los Angeles op de rol. In de American League Championship Series treffen Cleveland Indians en Toronto Blue Jays elkaar maandagnacht voor de derde keer. Het staat 2-0 voor de ploeg uit Ohio. (FOX Sports)

Game 4 tussen Toronto Blue Jays en Cleveland Indians zie je dinsdag om 22.00 uur op FOX Sports 2

Game 3 tussen Chicago Cubs en Los Angeles zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur op FOX Sports 2

Gerelateerd