Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Kiki Bertens succesvol in Luxemburg

18 oktober 2016
Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Luxemburg bereikt.

De nummer drie van de plaatsingslijst versloeg de ongeplaatste Annika Beck uit Duitsland met 6-4, 6-4. In de tweede ronde wacht Anna Schmiedlova uit Slowakije.

In de eerste set liep Bertens direct uit naar een 3-0 voorsprong, maar die liet ze uit haar handen glippen. Beck kwam echter niet langszij, omdat de Wateringse opnieuw een break plaatste. Ook die maakte de Duitse ongedaan, maar weer had Bertens direct een weerwoord en daarmee pakte ze de winst in de set.

Ook in de tweede set brak Bertens als eerste. Nu sloeg Beck meteen terug. De Duitse miste breakkansen om op 5-4 te komen en een game later sloeg Bertens wel toe.

Eerste horde
Voor Bertens is haar zege in Luxemburg de eerste sinds ze in juli de finale in Gstaad verloor. Daarna vloog ze in Bastad, op de Spelen in Rio, in Cincinnati, in New Haven, op de US Open en vorige week in Linz steeds in de eerste ronde eruit.

Na de US Open nam Bertens een maand rust vanwege oververmoeidheid. Na het toernooi in Luxemburg zet ze een punt achter het jaar en gaat ze zich voorbereiden op het volgende seizoen.

Kvitova
Petra Kvitova is ook door naar de volgende ronde. De als eerste geplaatste Tsjechische moest even op gang komen tegen Su-Wei Hsieh. Bij een 3-5 achterstand won de tweevoudig Wimbledon-kampioen tien games op rij: 7-5, 6-0. (ANP)

Gerelateerd