Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © ANP

Kyrgios laat ABN Amro-toernooi schieten voor NBA-feestje

19 oktober 2016
De in opspraak geraakte Nick Kyrgios heeft zich afgemeld voor het ABN Amro-toernooi in Rotterdam met een wel heel bijzondere reden.

De tennisser gaat liever naar de jaarlijkse NBA All Star-game, het ereduel met de beste basketballers uit de Amerikaanse profcompetitie NBA. Hij heeft daarom aan toernooidirecteur Richard Krajicek gevraagd om zijn contract te verscheuren.

'Passie boven professie'
Het jaarlijkse NBA-feestje valt op zondag 19 februari, de dag waarop de finale in Ahoy wordt gespeeld. Kyrgios wilde het contract dat hij getekend had met het toernooi een maand geleden al laten ontbinden.

"We wilden hem eerst aan zijn contract houden", zegt Krajicek tegen de NOS. "Maar je ziet wat er kan gebeuren als hij moe is en weinig zin heeft, zoals in China. Dat willen we het publiek niet aandoen. Daarop besloten we dinsdag om zijn contract te ontbinden. We willen een op en top tennisprof op de baan zien. Kyrgios verkiest zijn passie boven zijn professie."

Michael Jordan
Kyrgios komt tijdens het evenement in New Orleans ook zelf in actie in een zogenoemde Celebrity Game. Krajicek toonde enig begrip: "Kyrgios is een groot NBA-fan en de kans om met Michael Jordan op een veld te staan, is voor hem uniek. We hadden hem aan zijn woord kunnen houden, maar met een deelnemersveld dat nu al bestaat uit Wawrinka, Nadal, Thiem en Haase denken we voldoende kwaliteit in huis te hebben.''

De nummer veertien van de wereld werd deze week door de spelersbond ATP geschorst wegens 'aantasting van de integriteit van de sport'. Kyrgios laat zich verplicht behandelen door een sportpsycholoog. Ook krijgt hij een boete van 25.000 dollar, zo'n 23.000 euro. (FOX Sports)

Gerelateerd