Timo Letschert.
Timo Letschert. - © Pro Shots

Letschert maanden aan de kant na schouderbreuk

19 oktober 2016
Timo Letschert kan geruime tijd niet in actie komen voor Sassuolo. De centrale verdediger heeft vorige week tijdens de training zijn linkerschouder gebroken.

De 23-jarige Letschert heeft vandaag in overleg met de club besloten om zich komende dinsdag te laten opereren aan het gewricht. Naar verwachting is hij minimaal drie maanden uitgeschakeld.

Letschert gebruikte op de training in een volle sprint zijn arm in een duel, waardoor deze uit de kom schoot. Bovendien brak er een stuk bot af.

'Balen'
Het is niet voor het eerst dat Letschert kampt met een schouderkwetsuur. In maart kwam de ex-verdediger van FC Utrecht tegen ADO ongelukkig terecht en schoot dezelfde linkerschouder uit de kom. December vorig jaar raakte hij geblesseerd in de wedstrijd tegen De Graafschap.

"Dit is natuurlijk erg balen", reageert Letschert vanuit Italië. "Ik had het gevoel dat ik bij Sassuolo steeds meer kansen kreeg."

"Ik laat me opereren door Giuseppe Porcellini. Hij staat hoog aangeschreven en had eerder onder anderen Valentino Rossi als cliënt. Hopelijk ben ik na de operatie verlost van de klachten." (FOX Sports)