Cleveland Indians viert de zege op Toronto Blue Jays
Cleveland Indians viert de zege op Toronto Blue Jays - © ANP

Rookie loodst Cleveland Indians naar World Series

20 oktober 2016
Cleveland Indians is doorgedrongen tot de World Series. De Indians wonnen de vijfde wedstrijd in de American League Championship Series tegen Toronto Blue Jays met 0-3, waarmee ze in de best-of-seven-serie op een 4-1 voorsprong kwamen.

De tweevoudig kampioen staat voor het eerst sinds 1997 in de finale van de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie. Voor de laatste eindoverwinning moet The Tribe alweer terug naar 1948.

Rookie
De held van Cleveland in het Rogers Centre werd pitcher Ryan Merritt. De 24-jarige rookie begon in Toronto pas voor de tweede keer in zijn MLB-carrière aan een wedstrijd en hij betaalde het vertrouwen dubbel en dwars terug.

Merritt stond gedurende 4.1 innings slechts twee hits en geen enkele run toe, waarna de relievers van de Indians de wedstrijd in het slot gooiden.

Op het moment dat Merritt de heuvel verliet konden de bezoekers al op een 0-3 voorsprong bogen. Mike Napoli opende met een tweehonkslag in het eerste bedrijf, waarna Carlos Santana en Coco Crisp de score met homeruns opschroefden.

Chicago Cubs
De Indians treffen in de World Series de winnaar van de strijd tussen Los Angeles Dodgers en Chicago Cubs. De Cubs trokken woensdag met een 2-10 zege in California de stand in de serie gelijk (2-2).

De ploeg uit Chicago is de enige ploeg in de MLB die langer op een overwinning in de World Series heeft gewacht dan de Indians. De laatste titel van de Cubs dateert uit 1908. (FOX Sports)

Game 5 tussen Los Angeles Dodgers en Chicago Cubs zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 4.

Gerelateerd