Zestien jaar geleden deed Niko Kovac het stadion van HSV ontploffen met een goal tegen Juventus. Vrijdagavond hoopt de Kroaat de Hamburgers dieper in de zorgen te drukken, als coach van Eintracht Frankfurt.

De Noord-Duitse grootmacht van weleer stond medio september 2000 met 1-3 achter, in de Champions League-wedstrijd tegen het Juventus van Alessandro Del Piero, Zinedine Zidane en Edwin van der Sar. Na een sensationele comeback schoot Kovac de 4-3 binnen, wat leidde tot uitbundige taferelen op de tribunes.

"Dat was sensationeel, hoe we tegen het sterrenteam van Juve speelden", aldus Kovac tegenover BILD. "Na mijn goal vlogen de stoeltjes door de lucht en werd ik door wildvreemde mensen geknuffeld. Over dat duel heeft iedereen het nog in Hamburg." De uiteindelijke 4-4 verstierde het feestje niet.

Hamburgs meisje
Vrijdagavond staat Kovac voor het eerst als trainer tegenover zijn oude club. "Ik verheug me op de wedstrijd, het stadion, de stad. Mijn dochter is daar geboren, zij is een Hamburgs meisje. Maar vrijdag telt alleen dat we punten pakken met Eintracht."

Dat moet op papier niet al te veel problemen opleveren. De ploeg van Kovac pakte zaterdag een verdienstelijk punt tegen Bayern München (2-2), waar Hamburger SV ook in zijn zevende competitieduel zonder zege bleef door gelijk te spelen bij Borussia Mönchengladbach (0-0).

482 minuten droog
Het immer rumoerige HSV wist bovendien al ruim vijf Bundesliga-wedstrijden op rij niet meer te scoren, 482 minuten duurt de doelpuntendroogte inmiddels.

De recente onderlinge resultaten bieden wat dat betreft weinig uitzicht op verbetering. Beide duels tussen Eintracht Frankfurt en HSV eindigden vorig seizoen doelpuntloos. (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand